UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Počinje zbrinjavanje COVID pacijenata u užičkoj bolnici

26.06.2020.
Deli

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar i direktori kovid bolnica doneli su na damašnjem sastanku odluku o tome da klinično bolnički centri “Dr Dragiša Mišović”, Zvezdara i Zemun ponovo primaju pacijente pozitivne na koronavirus.

Pomenuta tri kliničko-bolnička centra neće kompletno biti pretvoreni u kovid bolnice, već će po jedna bolnička zgrada u tim zdravstvenim ustanovama biti predviđena za prijem kovid pacijenata, kako bi se pomogao rad dosadašnjih kovid bolnica – Infektivne klinike, VMC Karaburma i KBC “Bežanijska kosa”.

Pozitivne trudnice, decu, kao i pacijente koji su na hemodijalizi primaće KBC “Dr Dragiša Mišović”.

Takođe, doneta je i odluka da se poveća broj kovid ambulatni, te će tako na većim opštinama, poput Novog Beograda, biti otvorene nove.

Lončar je apelovao na građane da, ukoliko osete neke sipmtome COVID-19, prvo odu u kovid ambulantu matičnog doma zdravlja, a ne odmah na Infektivnu kliniku KC Srbije.

On je naveo da od večeras dve kovid ambulante – u Ulici Čarlija Čaplina na Paliluli i u Ulici cara Dušana u Zemunu, rade 24 časa, i dodao da su bolnice u Čačku, Užicu i Kraljevu počele da zbrinjavaju kovid pacijente, koji će tu ostati na lečenju.

Ministar je preneo da se razmatra mogućnost ograničenja rada kafića u mestima gde se beleži rast zaraženih koronavirusom.

Nećemo kažnjavati ljude koji su bili disciplinovani. U nekim regionima i krajevima bićemo prinuđeni da reagujemo i donesemo adekvatne mere kako bismo vratili stabilnu sitauciju, objasnio je Lončar.

 

 

Izvor:srbija.gov.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *