UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Broj zaraženih u Zlatiborskom okrugu raste, u Užicu gužve ispred COVID ambulante

25.06.2020.
Deli

Ne može se u ovom momentu reći da je u pitanju novi talas COVID 19 jer u Zlatiborkom okrugu i gradu Užicu povremeno se javljao određeni broj obolelih, međutim u poslednjih nekoliko dana taj broj značajno je porastao

Činjenica je da se virus trenutno najviše širi među mlađom populacijom, što je posledica popuštanja mera i mnogo intezivnijih kontakata nakon toga , a svi oni koji imaju simptome javljaju se u izolacionu jedinicu Doma zdravlja, takozvanu COVID ambulantu.

Osobe koje imaju laku kliničku sliku ili nemaju simptome ostaju u kućnoj izolaciji. Za sve pozitivne osobe i dalje se traže kontakti i one osobe koje se prijave kao kontakti idu u kućnu izolaciju na 14 dana, gde će biti pod zdravtsvenim nadzorom, a i oni se testiraju samo u slučaju ako dobiju simptome I u skladu sa preporukom lekara.

Činjenica je da smo gotovo svi zaboravili da je virus i dalje medju nama i da do onog momenta kada je to prestala da bude obaveza prestali da se štitimo kako fizičkom distancom tako i nošenjem zaštitnih maski, zato, naročitro u narednim danima, a obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u gradu pokušajte da ne razmišljate o tome šta je obaveza, a šta preporuka, budite odgovorni najpre prema sebi a onda i prema drugima. Na to upozoravaju I današnji podaci zavoda  potvrđeno je još šest novih slučajeva pozitivnih na COVID-19, pet iz Užica i jedan iz Sjenice. Na području Zlatiborskog okruga do danas, potvrđena su 242 slučaja infekcije korona virusom. Najviše obolelih je u Užicu 80, slede Bajina Bašta sa 33 te Arilje i Sjenica sa po 23 obolela. U Požegi je 21 obolela osoba, u Priboju 19, Novoj Varoši 16 i Čajetini 14 obolelih. U Prijepolju je 10 obolelih i u Kosjeriću troje. Od početka epipdemije do danas oporavilo se 158 osoba, dok je 15 preminulo.

 

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *