UČITAVANJE

Type to search

Arilje Društvo Kosjerić

Borba sa bujicama, u Arilju voda do kolena!

23.06.2020.
Deli

Zbog rasta vodostaja i poplava vanredna situacija je na snazi u Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Ivanjici i Kraljevu. Poplavljeno je više od 700 domaćinstava u Ljuboviji, a reka Ljuboviđa je srušila dva mosta. U opštini Lučani se reka Bjelica izlila u Guči i nekoliko sela, a u opštini Kraljevo poplavile su reke Studenica i Slatina. U Ivanjici je ugroženo nekoliko naselja. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

 

Situacija u Arilju postaje kritična, javlja RTS. Reka Moravica poplavila je malinjake i domaćinstva za samo pola sata, ušla u kuće i ostavila ljude zarobljene u domovima.

Voda im je sada do kolena i oni čekaju čamce i pripadnike Sektora za vanredne situacije da ih evakuišu.

Reka je potpuno poplavila magistralni put koji vodi ka Ivanjici, a deo grada sa leve strane magistrale je odsečen od sveta.

Situaciju dodatno pogoršava kiša koja ne prestaje da pada. Na licu mesta su policija i vatrogasci.


Arilje / Foto: Glas zapadne Srbije

 

U prekidu je saobraćaj na državnom putu Arilje–Ivanjica jer je Moravica odnela deo puta. Državni put prema Ivanjici u prekidu je na dva mesta – kod brane u izgradnji i kod skretanja za manastir Klisura.

 

 

Skrapež se povukao u Kosjeriću, ispumpava se voda iz kuća i dvorišta

Reka Skrapež u Kosjeriću se vratila u korito, a voda se ispumpava iz dvorišta i kuća.

„Nismo mogli da se odbranimo, voda je bila jako velika, jako brzo je nadošla. Poplavljeno je 40-50 kuća, a štete ćemo sagledati tek kada se voda povuče, jer u pojednim kućama imamo do 1,2 metra vode koja se nije povukla“, kaže predsednik Opštine Kosjerić.

Vode ima i u jednoj od trafostanica, zbog čega deo Kosjerića nema struju.

 

Kosjerić / Foto: RTS (screenshot)

 

Izvor: RTS
Foto: Glas zapadne Srbije; RTS

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *