UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Mala matura uz mere prevencije

17.06.2020.
Deli

Osmaci širom Srbije danas u svojim matičnim školama polažu završni test iz srpskog jezika, dok će matematiku i kombinovani test raditi u naredna dva dana, a kako su ranije najavili iz Ministarstva prosvete, bezbednost zadataka će biti na najvišem nivou kako se ne bi ponovilo njihovo „curenje“ , kao što je to bio slučaj sa testom iz matematike prošle godine.

Pitanja na maloj maturi iz poslednjeg kvartala, kada je emitovana nastava na televiziji, biće malo lakša nego iz prethodnog gradiva. Više od polovine zadataka biće otvoreno, gde učenici upisuju odgovore.

Testovi za malu maturu, štampani u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja da bi se podigao nivo bezbednosti, spakovani su u kese s perforacijom, imaju kodove i pod šifrom se distribuiraju u školske uprave, a voziće ih poštanska vozila sa posebnom zaštitom – izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da jedina opasnost preti od direktora škola.

Podsećamo, u svakoj učionici biće do devet učenika, a sa njima dva dežurna nastavnika. Takođe, preporuka je da se nose zaštitne maske i da rastojanje između osmaka bude metar i po.

 

 

Izvor: tanjug

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *