UČITAVANJE

Type to search

Arilje Društvo

Uskoro rešenje višegodišnjeg problema sa napajanjem električnom energijom u ariljskim MZ Visoka i Radoševo

16.06.2020.
Deli

Meštani ariljskih mesnih zajednica Radoševo i Visoka već godinama unazad imaju probleme sa električnom energijom. Naime u ovom kraju ima preko 40 trafostanica, koje električnom energijom napajaju oko 3000 potrošača, a glavni problem jesu bujno rastinje i  izolatori koji su dotrajali i poprilično nepouzdani, pa se često dešava da dolazi do prekida napajanja električnom energijom. U ovom kraju ima mnogo hladnjača, pa nije bila retkost da se usled nestanka i dolaska struje javljaju kvarovi kako na kućnim aparatima, tako i na uređajuma u hladnjačama.

Ipak, meštani konačno mogu da odahnu, jer svemu ovome je došao kraj. Nakon kratkog zaostataka usled pandemije korona virusa JP Elektroprivreda Srbije  inteziviralo je radove na rekonstrukciji i izgradnji nove distributivne mreže, a u poslednjih nekoliko dana se radi na distributivnoj mrezi Ševilj – Visoka.

Do sada je uloženo oko 20 miliona dinara, a plan je da se u narednoj fazi uloži preko 30 miliona dinara kako bi radovi na dalekovodu bili potpuno završeni.

Meštani su ovoga puta izrazili zadovoljstvo, što više neće imati probleme sa električnom energijom, jer kako predsednik MZ Visoka ističe u prethodnom periodu svakodnevno se događalo da dođe do nestanka struje.

Nakon završetka trenutnih radova, planirana je i izrada još jednog poveznog dalekovoda  prema Čajetini. Ukoliko to bude moguće biće spojeno dvostrano napajanje u ovom kraju, a takodje u skladu sa povećanjm potrošnje postoji mogućnost i izgradnje jedne trafostanice koja će biti mnogo blize ovom konzumu. , kao i nekoliko rasklopnih postrojenja uz mogućnost daljinskog upravljanja.

 

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *