UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Za modernu saobraćajnicu ka Kotromanu i Boljarama biće uloženo 2 milijarde evra

09.06.2020.
Deli

Vlada Srbije ima potpuni fokus na završetak deonice autoputa od Preljine do Požege, trenutno se radi na dva najveća tunela, a završetak radova okvirno bi se mogao očekivati u drugom kvartalu 2022. godine, izjavila je premijerka Ana Brnabić. „Termini su pomereni, usled pandemije korona virusa, ali ono što je jako važno jeste da kineski partneri nisu prekidali radove ni u tim otežanim okolnostima. Nakon toga, od Požege nas očekuje izgradnja dva puta, jedan ka Kotromanu i drugi ka Boljarima“, izjavila je Brnabić. Ona je istakla da se za te deonice rade generalni projekti i da još uvek nije utvrđeno kuda će prolaziti obilaznica oko Ivanjice. Ovu vest sa najviše strepnje očekuju  stanovnici sela Radaljevo.

„Pojedini meštani su zabrinuti jer je moguće da putni pravac prolazi kroz njihova imanja, međutim čim taj generalni projekat bude gotov, u njega će uvid imati svi građani. Znamo koliko je taj put bitan za Ivanjicu i zato ćemo tražiti najbolje moguće rešenje, kako bi svi bili zadovoljni. Nećemo učiniti ništa što nije u interesu naših građana“, poručila je Brnabić.

Ona je istakla da će investicija u ove deonice iznositi oko dve milijarde evra, i da se trenutno razmišlja da li će se ići na koncesiju ili na kredit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *