UČITAVANJE

Type to search

Čajetina Sport

Šampionat Srbije u reliju ove sezone otvara Zlatiborski reli-Gold Gondola

02.06.2020.
Deli

Šampionat Srbije u reliju ove sezone otvara Zlatiborski reli – Gold Gondola, koji će se voziti na Zlatiboru 26. i 27. juna, a u organizaciji ASU „U3 Rally Team-a“ iz Užica.

Takmičenje počinje u petak 26. juna, kada će se održati tehnički pregled i verfikacija takmičara ispred hotela „Palisad“ od 14 časova, dok je ceremonijalni start u 20 časova i 31 minut. Za subotu 27. jun planirano je šest brzinskih ispita na dve različite lokacije, ukupne dužine 58,32 km. Reli se boduje za Nacionalni reli šampionat Srbije i Međunarodno zonsko reli prvenstvo Srbije.

„Prvi reli ove sezone, prema trenutnom kalendaru takmičenja Šampionata Srbije, održaće se na Zlatiboru 26. i 27. juna. Organizator je moj matični klub iz Užica ASK „U3 Rally team“, uz generalno pokroviteljstvo opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor i JP Gold Gondola“, kaže aktuleni šampion Srbije u reliju Aleksandar Dučić, isped kluba organizatora.

Reli je zamišljen kao jednodnevni, sa kompaktinim itinererom ukupne dužine 98,31 km, a brzinski ispiti na ovoj planini važe za izuzetno atraktivne i zahtevene, a kao takvi redovno privuku i veliki broj publike.

„U subotu imamo šest brzinskih ispita, a voze se tri kruga. Prvi brzinac startuje u 11.19, a poslednji u 15.04. Mogu da kažem da za reli već sada vlada veliko interesovanje domaćih, ali i inostranih posada, pogotovo iz Bugarske, dok je prijem prijava uveliko u toku. Iskoristio bih priliku da pozovem sve da dođu na Zlatibor i isprate ovo takmičenje, a i iskoriste priliku da uživaju u jedinstvenom ambijentu u našoj zemlju. Što se tiče mog tima nije došlo do bitnih izmena u odnosu na proteklu sezonu, ostajem sa istim timom u istom autmobilu“, rekao je Dučić.

Prvi brzinski ispit je „Sušica 1“ dužine 7,08 km i startuje u 11.19, zatim sledi „Gondola 1“ u 11.34 i dužine je 12,36 km, a zatim sledi i prvi servis. Drugi krug je identičan, „Sušica 2“ počinje u 13.04, dok bi prva posada na „Gondoli 2“ trebalo da startuje u 13.19. Poslednja dva počinju u 14.49, odnosno 15.04 časova, dok se prva posada na cilju ispred Palisada očekuje tačno u 16.00 sati.

 

 

Izvor:Infoera

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *