UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Uskoro nove donacije bratskog grada Harbina

29.05.2020.
Deli

Predstavnici Jihai grupe boravili su  u Užicu gde su posetili vrtić Jihai Mama Vong na Pori i tom prilikom razgovarali sa rukovodstvom Grada o nastavku dalje saradnje.

Po rečima gradske većnice za sport kulturu i društvene delatnosti, Marije Trmčić, Užice je ponovo imalo čast da ugosti delegaciju ispred Jihai grupe,koja je u proteklom periodu mnogo pomogla Grad, a prvenstveno Predškolsku ustanovu Užice.

„Naši prijatelji iz Jihai grupe su i ovoga puta obradovali mališane lepim poklonima, koje su doneli uz srdačne pozdrave od Linde Vong koja je bila sprečena da dođe zbog prekida avio saobraćaja izazvanim pandemijom koronavirusa. Predstavnici Jihai grupe su najavili dalju saradnju, imajući u planu pomoć gradu, Predškolskoj ustanovi, ali i saradnju po pitanju privrede i turizma.“

Direktor Jihai grupe u Srbiji Baojuan Sun preneo je pozdrave Linde Vong mališanima i čestitao Međunarodni dan deteta.

„Kineski narod mnogo voli da dođe i obiđe Srbiju. Do sada smo imali dobru saradnju i Jihai grupa ima u planu da dovede investitore u Užice.“

Podsećamo da se Užice posredstvom Linde Vong pobratimilo sa kineskim Harbinom pre dve godine. Tom prilikom je ozvaničen Park prijateljstva, simbol bliskosti naša dva naroda i naša dva grada.

Kasnije je u parku na Pori sredstvima kineskih prijatelja rekonstruisan sportski kompleks koji sada ima teren za fudbal sa veštačkom travom i teren za košarku sa novom savremenom podlogom.Takođe, užički bratski grad Harbin donirao je Užicu 20 sprava za vežbanje na otvorenom, koje su postavljene u Parku prijateljstva na Pori, na Zelenoj stazi, Senjaku i pored dečijeg igrališta u krugu bivše kasarne u Krčagovu.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *