UČITAVANJE

Type to search

Čajetina Društvo Turizam

Na Zlatiboru se već traži mesto više: Hoteli se otvaraju 01. juna, gosti se odlučuju za duži boravak na ovoj planini

26.05.2020.
Deli

Sitno se odbrojava do trenutka kad će na Zlatiboru ponovo biti otvoreni svi hoteli i ugostiteljski objekti. Od 01. juna na jednoj od najposećenijih planina sve se vraća u normalu, a buking je uveliko u toku. Zbog situacije sa korona virusom, očekuje se da će ove godine sezonu izneti domaći turisti.

„Već sad je veliko interesovanje za aranžmane u julu i avgustu. Ono što nas raduje jeste činjenica da gosti sada bukiraju duži boravak,od sedam do deset dana, a pre su se na Zlatiboru u proseku zadržavali oko četiri dana. Ove godine akcenat je stavljen na domaće turiste, kao i na goste iz bliskog regiona“, izjavio je za RINU, Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Ubrzano se radi na opremanju turističke infrastrukture, kao i na afirmaciji novih sadržaja, koji će privući veći broj turista na ovu planinu.

„Stopića pećina, Gostilje vodopadi, selo Sirogojno, crkve brvnare, gastronomski i manifestacioni turizam samo su deo ponude koju imamo za ovu sezonu. Vaučeri koje dodeljuje Vlada RS su dobar projekat i nadamo se da će uticati na odluku dmaćih gostiju da posete naše lokalitete“, kaže Živanović

.Ove godine i seoski turizam na Zlatiboru dobiće novu šansu, a potražnja za privatnim smeštajem nikad nije bila veća. Ljilja Jovanović iz sela Tripkova očekuje dobru sezonu, iako će izostati gosti iz inostranstva.

„Za deset godina koliko se bavimo seoskim turizmom, nikad nismo imali ovoliko poziva. Srspko selo nakon korona virusa je izuzetno traženo. Ono što privlači posetioce jesu mir, priroda, izolacija. Ovde nema prodavnica, gužve, hrana je domaća i to su naši aduti, ali i kvaliteti koji se ove godine najviše cene“, izjavila je Ljilja.

Kad je u pitanju hotelski smeštaj, pojedini hotelijeri su u junu najavili popuste do 30 posto, a iz TO Zlatibor poručuju da će cene ostati na prošlogodišnjem nivou i da neće biti poskupljenja.

Izvor: RINA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *