UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Svima koji imaju penzije ispod 15.000 dinara, pomoć od Grada u iznosu od 2.000 dinara

19.05.2020.
Deli

Gradsko veće Užica odlučilo je da se penzionerima sa teritorije grada, a čije su mesečne penzije manje od 15.000 dinara, iz gradskog budžeta isplati jednokratna novčana pomoć od 2.000 dinara. Članovi Veća imali su u vidu da je ovim građanima, čija je ionako teška materijalna situacija još više otežana posledicama izazvanih epidemijom COVID-19, potrebna finansijska pomoć. O načinu prijavljivanja za ostvarivanje pomoći, ovi penzioneri biće blagovremeno obavešteni preko sredstava javnog informisanja.

Na ovoj sednici utvrđen je predlog drugog rebalansa budžeta. Izmenama i dopunama budžeta zadržani su prethodni nivoi prihodovne i rashodovne strane, a skladu sa analizom ostvarivanja budžeta i dinamikom, izvršene su preraspodele između aproprijacija prema zahtevima i potrebama budžetskih korisnika.

Članovi Veća saglasili su se tekstom Međuopštinskog sporazuma o saradnji na projektu izgradnje i upravljanja regionalnim sistemom za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda. U ovaj projekat i buduće regionalno preduzeće uključiće se Užice, Požega, Arilje, Kosjerić i Ivanjica.U finansiranje i realizaciju projekta učestvovaće i EU i republičko Ministarstvo za evropske integracije.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *