UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Užicu 22,4 miliona dinara za 5 mera u oblasti populacione politike

18.05.2020.
Deli

Užicu su nedavno odobrena sredstva za 5 mera iz oblasti populacione politike, po osnovu konkursa koji je raspisalo Ministarstvo bez porfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku, u iznosu od 22.458.000 dinara. Ovim serdstvima biće finansirana  dogradnja i proširenje kapaciteta u vrtiću Maslačak u Sevojnu, kupovina 3 vozila za patronažnu službu DZ Užice i  kupovina savremenog ultra zvučnog aparata za pregled kukova kod beba.

Takođe ovim sredstvima biće finansirani i podsticaji u oblasti ruralnog turizma i objekti domaće radinosti.

Planirano je da po ovom konkursu budu obezbeđena bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 300.000 dinara po korisniku.

Po rečima gradske većnice za turizam, Maje Vermezović, korisnik sredstava može biti nosilac turističkog seoskog domaćinstva, odnosno vlasnik objekta domaće radinosti, a to su svi oni koji se bave pružanjem usluga smeštaja, pripreme i usluživanja hrane. Ono što će biti jedan od glavnih kriterijuma, jeste da je domaćinstvo višečlano .

Zainteresovani sugradjani sve informacije vezane za potrebnu dokumentaciju i uslove konkursa mogu dobiti preko sajta Grada Užica ili u TO Užice. Prijavni list i izjavu koja se popunjava prilikom podnošenja zahteva građani mogu  dobiti na info pultu Gradske kuće.

 

 

 

Zapadne vesti

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *