UČITAVANJE

Type to search

Čajetina Društvo Požega Užice

Ruski timovi vrše dodatnu dezinfekciju u Zlatiborskom okrugu

30.04.2020.
Deli

Ruska humanitarna delegacija je već određeni period u Srbiji i u saradnji sa članovima Vojske Srbije uključena je u određene segmente borbe protiv širenja pandemije korona virusa. Oni su juče stigli i u Užice gde će obaviti dodatnu dezinfekciju pojedinih zdravstvenih ustanova i javnih površina. Gradonačelnik Užica Tihomir Petković zahvalio se ruskoj humanitarnoj delegaciji na čijem je čelu general major Černišov, koji su kako kaže na jedno važnom zadatku, zajedno sa predstavnicima Vojske Srbije, koji se odnosi na sigurnost i zdravlje građana Uzica, ali na prvom mestu zdravstvenih radnika užičkog Zdravstvenog centra.

Šef ruske delegacije general-major Černišov istakao je da su od dolaska u Srbiju radili u zdravstvenim ustanovama u kojima je situacija bila teška, što, kako je rekao, nije slučaj u Zlatiborskom okrugu: „Od našeg dolaska radili smo u najtežim zdravstvenim ustanovama, ali Zlatiborski okrug nije bio na ovom spisku.U ovom delu Srbije nema velikog broja obolelih, nije bilo žarišta epidemije, a jedan je od retkih okruga u kome nema ni jednog obolelog zdravstvenog radnika od korona virusa, što pokazuje visok nivo spremnosti Zdravstvenog centra. Uspeli su da sačuvaju zdravlje i živote ljudi i zato je naša pomoć ovde samo završna dezinfekcija„ – rekao je general major Černišov posle sastanka sa gradonačelnikom Užica i rukovodstvom Zdravstvenog centra.

Zajedničke jedinice Vojske Ruske Federacije za pružanje pomoći Srbiji dezinfikovaće i domove za stare u Užicu i Požegi,kao i Dom zdravlja u Čajetini.

 

 

 

Zapadne vesti

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *