UČITAVANJE

Type to search

Priboj

Obnova fasada na stambenim jedinicama u Priboju

29.04.2020.
Deli

U opstini Priboj nastavljeni su radovi na uređenju stambenih jedinica u smislu obnove fasada uz  sufinansiranju opstine od 70%. Kako najavljuju nadležni u narednih dvadesetak dana ocekuje se zavrsetak radova na svim stambenim zgradama.

 

Kada je reč na izvodjenju rada ova na fasadama stambenih jedinica, u starom delu Priboja zavrsena su dva objekta.U toku su radovi na dve stambene jedinice, nakon čega ce uslediti izvođenje radova na poslednjem petom stambenom objektu.

Nesto više o tome govorio nam je Irfan Ibragić iz JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj.

„Opština Priboj je za prioritet stavila zapravo ulicu 12. januara ,glavnu ulicu u kojoj se nalazi i hotel koji je sada jedna od većih investicija. Tako da će centar grada uz novu ulicu, odnosno rekonstruisanu Proletersku ulicu i novo stajaliste za taksiste , domiće se jedna nova ambijentalna celina koja ce biti u potpunosti sređena.“

Nadležni ističu da imaju odličnu saradnju sa stanarima zgrada na kojima se izvode radovi. Podesćajući da opština sufinansira ove poslove sa 80% sredstava , dok preostalih 20% finansiraju stanari.Završetak radova se očekuju u narednih dvadesetak dana.

„Radovi po ugovoru traju 3 meseca. Mi smo radove započeli u novembru , međutim zbog vremenskih prilika nismo uspeli da završimo. Realno nije bilo mogiće očekivati da se završe fasade u januaru -februaru mesecu. Medjutim, čim su vremenske prilike opet dozvolile nastavljeno je sa radovima. Sve vreme teku radovi u skladu sa merama koje su postojece “ – dodaje  Irfan Ibragić.

Vrednost ovih radova je preko 11,5 miliona dinara , od cega su stanari obezbedili 20% , a lokalna samouprava preostalih 80%. Ideja je da se pomogne stanarima, ovog puta u užem jezgru grada, da obnove fasade

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *