UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Obaveštenje Gradskog štaba za vanredne situacije grada Užica

02.04.2020.
Deli

Gradski štab za vanredne situacije grada Užica upozorava privredna društva, druga pravna lica i preduzetnike kod kojih je priroda delatnosti pružanja usluga takva da zahteva blizak kontakt između pružaoca i korisnika usluge, kao i korisnika usluge međusobno, da im je Uredbom Vlade Republike zabranjen rad i da su dužni da se toga pridržavaju.

Ova zabrana se odnosi na pružanje frizerskih i kozmetičkih usluga, pedikira, manikira, usluga fitnes klubova i teretana, aktivnosti turskih kupatila, sauna i parnih kupatila, solarijuma, salona za mršavljenje, salona za masažu i drugih usluga nege, održavanja i ulepšavanje lica i tela.
Vlada Republike Srbije donela je i odluku o ograničenju organizovanja igara na sreću kojom je zabranjen rad kladionica i drugih objekata ove vrste, a igre na sreću se mogu organizovati samo preko sredstava elektronske komunikacije kao što su internet, telefon, televizija, radio, SMS i bilo koji drugi oblik elektronske komunikacije.
Cilj ovih mera je da se još više smanji mogućnost kontakta u kome može doći do prenošenja korona virusa.
Gradski štab se zahvaljuje velikom broju građana koji se pridržavaju mera zaštite i sprečavanja kontakata i koji na taj način čuvaju sebe i druge. Istovremeno, Gradski štab ukazuje na svoju i odlučnost svih državnih organa i organa lokalne samouprave da spreče i sankcionišu one koji se usvojenih mera ne pridržavaju.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *