UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Obaveštenje o isplati penzija za starije od 65 godina

25.03.2020.
Deli

Vlada Republike Srbije odlučila je da će se isplata penzija za građane vršiti uz posebna ovlašćenja, kao i putem dostave.

Od utorka, 24. marta, građani koji prethodno, u redovnoj bankarskoj proceduri, nisu ovlastili drugu osobu za podizanje penzija, to mogu da urade posebnim ovlašćenjem za lice koje će u njihovo ime i za njihov račun podići penziju. Narodna banka Srbije objavila je na svom sajtu obrazac tog posebnog ovlašćenja (punomoćja) i možete ga preuzeti ovde u PDF formatu:

Obrazac ovlašćenja za podizanje penzije

Ovlašćenje se ne mora dati na navedenom obrascu – može biti napisano i u slobodnoj formi, ali obavezno mora sadržati sve podatke iz obrasca (lične podatke penzionera i ovlašćenog lica i iznos novca koji se podiže).

Svi penzioneri koji ne ovlaste drugo lice za podizanje penzije, mogu kontaktirati banku u kojoj imaju otvoren tekući račun i navesti adresu i iznos koji žele da im se dostavi, a Pošta Srbije će im po hitnoj proceduri uručiti penzije. Banke će takođe i samostalno kontaktirati ove korisnike. Kompletne troškove dostave penzija poštom snosiće Republika Srbija.

Takođe, svi penzioneri koji poseduju platne kartice, mogu ih predati osobi od poverenja kako bi izvršila podizanje gotovine sa bankomata za njihove potrebe.

Detaljne informacije o isplati penzija dostupne su i na sajtu Vlade Srbije, na ovom linku.

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *