UČITAVANJE

Type to search

Hronika Priboj

Dve krivične prijave starima zbog izlaska napolje u Priboju

20.03.2020.
Deli

Krivična prijava podneta je protiv dve osobe starije od 65 godina, jer su prekršile zabranu napuštanja stana, ovu informaciju potvrdila je medijima potparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju Jasminka Bošković.

Prema njenim rečima, lica starija od 65 godina, koja su zatečena van svojih domova lišena su slobode i privedena kod tužioca koji im je odredio meru zabrane napuštanja stana. Ona su potom u pratnji policije sprovedena do svojim domova.

Kršenje zabrane izlaska pravdali su odlaskom u nabavku lekova, te da se niko nije javljao na telefone u kol centru za pomoć.

Iz Tužilaštva apeluju na građane starije od 65 godina da ne napuštaju svoje stanove. Povratnicima koji prekrše zabranu biće određen pritvor i prema odluci Ministarstva pravde biće upućena u neki od tri objekta koja se nalaze u Vršcu, Požarevcu ili Pirotu.

Licima koja su stigla iz inostranstva i koja ne poštuju pismene mere zabrane izolacije biće određen pritvor. U Priboj je došlo 89 gastrbajtera, međutim oni imaju samo usmeni nalog sanitarnog inspektora da nenapuštaju svoje stanove, pa je u slučaju kršenja te “preporuke” tušilaštvo nemoćno da reaguje.

Izvor: PP Media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *