UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Vučić: Zabrana kretanja između 20 i 5 časova, oštre kazne za kršenje zabrane

18.03.2020.
Deli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da se od sutra uvodi zabrana kretanja od 20 sati do 5 časova ujutro svim licima, bilo kojeg starosnog doba.

Ova druga mera se tiče svih građana, izuzev starijih od 65 godina, koji uopšte ne smeju na ulice, i znači da niko ne može da bude u tom vremenskom periodu na ulici, sem nadležnih organa, I to samo onih koji su na zadatku ili oni koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni.

Od sutra u 10 sati zabranjen izlazak na ulice starima

Od sutra pre podne, u 10 sati, u svim urbanim sredinama apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu svim licima starijim od 65 godina, dok je u seoskim sredinama i mestima sa manje od 5.000 stanovnika zabranjen izlazak licima straijim od 70 godina.

To je večeras, posle sednice vlade, saopštio predsednik Aleksandar Vučić, kao novu meru u cilju borbe protiv širenja virusa korona u zemlji.

O ukidanju gradskog i međugradskog prevoza za dva, tri dana

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je važno da se i u okolnostima vanrednog stanja očuva proizvodnja, te da će radnicima biti obezbeđen prevoz do posla, ali da je cilj da nema gradskog i međugradskog prevoza, zbog borbe protiv širenja virusa korona.

“Trudimo se da održimo proizvodnju u svim nivoima u zemlji. Radnici će ići na posao, to nam je najvažnije , jer, da bi ljudi mogli da imaju u prodavnicama sve što je potrebno, neko mora da radi”, rekao je Vučić.

Besomučna kampanja da se zatvore škole,sad kritike…
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se do pre tri dana vodila bezobzirna, beskurpulozna i besomučna kampanja kritika na račun vlasti zbog neusvajanja odluke o zatvaranju škola, a da je sada nastao problem nakon što su one stvarno zatvorene.

„Kako smo doneli odluku da se škole zatvore i uveli najbolje programe preko TV, preko blogova, tog sekunda krenula je druga kampanja – šta ćemo sa našom decom, ko će da nam čuva decu…? To nisu pominjali pre pet dana, ali smo mi mislili i na jedno i na drugo“, rekao je Vučić.

Imaćemo ogroman broj maski i dovoljno respiratora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da u ovom trenutku postoje kapaciteti za zbrinjavanje čak 6.000 potencijalno obolelih od korona virusa, da ćemo imati ogromnu količinu maski i dovoljno respiratora.

Vučić je istakao da u Srbiji mnogo manje nedostaje potrebnih stvari nego, na primer, u zemljama EU i SAD.

Vučić: Kina nam šalje sve što smo tražili

Kina je odobrila Srbiji svu pomoć koju smo tražili za borbu protiv korona virusa, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić i istakao da se prva velika isporuka očekuje u subotu pre podne.

Vučić je ponovio da je beskrajno zahvalan Kini i predsedniku Si Ðipingu na pomoći i podršci, dodajući da su razgovori sa kineskim partnerima ono što ga u ovoj situaciji čini zadovoljnim.

Vučić: Oštre kazne za kršenje propisane izolacije

Predsednik Vučić izjavio je da su nužne oštre kazne za nepoštovanje mera koje država donosi, uključujući kršenje propisane samoizolacije.

On je naveo da je u poslednjih dan i po – dva, u Srbiju, i pored svih molbi našim građanima iz inostranstva da ne dolaze, ušlo 35.836 ljudi, odnosno oko 45.000 u dva dana.

Hrane ima, plate bez smanjeja, lekarima sledi plus 10 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da Srbija hrane ima na pretek I da planira, nakon procene, da izveze susedima koji je nemaju.

“Mi što se prehrambenih proizvoda tiče, mislim da je Srbija u boljem stanju nego EU, što se tiče veleprodaje i maloprodaje. Nema nijedna zemlja EU da ima bolje snabdevanje prodavnica. Što se hrane tiče, imamo je na pretek, te ćemo u skladu sa odlukom, ako je vlada bude donela, posle procene, nešto hrane da izvezemo našim komšijama u regionu. Mi je imamo previše, a oni je nemaju. I gledaćemo da pomognemo komšijama u regionu, pre svega mislim na BiH, odnosno RS, posebno kada govorimo o izvozu brašna. Imamo takav zahtev i iz Severne Makedonije, I verujem da ćemo moći I to I sa Crnom Gorom”, objasnio je on.

Vučić: Vojska kontroliše granice i bolnice

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će vojska pod kontrolu staviti sve granične prelaze, svih 17 migrantskih centara u zemlji, kao i sve bolnice.

“Vojska mora da bude naoružana, a ne naoružana, kao što bi neki želeli, jer mora da zaštiti lekare”, rekao je Vučić.

Najveća žarišta Beograd, Kikinda, Niš, Cačak nesto manje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio večeras da su najveća žarišta u Srbiji tri grada koja su značajno pogođena, Beograd, Kikinda i Niš, a nešto manje Čačak.

Kažze da jedan deo poljoprvirednog stanovništva izmđu 65 i 70 godina mora da obavi setvu kurkuza, soje i repe ali da je neuporedivo manje izložen riziku.

Izvor: Tanjug

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *