UČITAVANJE

Type to search

Čajetina Hronika Užice

Pad mladića sa zidina tvrđave iznad Užica-nesrećan slučaj

13.03.2020.
Deli

Mladić iz Čajetine, pao je u sredu oko 16 časova sa zidina Starog grada u provaliju duboku nekoliko stotina metara, a zbog težine povreda spasa mu nije bilo.

TRAGIČNA smrt užičkog gimnazijalca Marka Vermezovića (19) nesrećan je slučaj, potvrđeno je dan posle užasne nesreće. Ovaj mladić iz Čajetine, pao je u sredu oko 16 časova sa zidina Starog grada u provaliju duboku nekoliko stotina metara, a zbog težine povreda spasa mu nije bilo.

Prolaznici su Markovo telo ugledali na Gradskoj plaži, na šetalištu u podnožju Starog grada. Ekipa Hitne pomoći odmah je stigla na lice mesta, ali pokušaji reanimacije bili su bezuspešni. Povrede vidljive na telu stradalog mladića, slučajni prolaznici opisali su kao stravične.

Stradali školarac je kobnog dana bio sa drugom na Starom gradu. U jednom trenutku Marko je prošao iza velikih panoa na kojima su prikazani radovi koji se obavljaju na rekonstrukciji Starog grada. U tom delu nalazi se zid, ispod koga je kamena litica. Po svoj prilici, nesrećni mladić je hodajući po zidu, napažnjom izgubio ravnotežu i pao u ambis.

Od posledica užasa kome je prisustvovao, Markovom drugu je pozlilo i njemu je ukazana pomoć u Opštoj bolnici u Užicu, a zatim je pušten kući.

– Marko se popeo na taj zid i opisivao je prirodu, divio se prizoru rekavši u jednom trenutku da li ja sve ovo zaslužujem. Ništa nije slutilo na tragediju izazvanu nepažnjom. Tada je Markov drug rekao da je vreme da krenu kući. Prešao je desetak metara, a kada se okrenuo nije video svog druga na zidu. Nekoliko trenutaka kasnije, užasnut, video je Markovo telo na dnu litice – rekao nam je izvor blizak istrazi. – Marko je tada još bio živ, a preminuo je u bolnici.

Vermezović će biti sahranjen danas u Čajetini.

Izvor: www.novosti.rs /N. JANKOVIĆ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *