UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Jedan novi slučaj koronavirusa u Srbiji, ukupno 19

12.03.2020.
Deli

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci devet osoba od kojih je jedan bio pozitivan i osam negativnih na novi koronavirus.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su dostupni brojevi telefona, prema mestu prebivališta u vremenu od 8 do 22 sata, za sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenom koronavirusom, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiologa.

Kako se navodi, u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu na neki od dostavljenih telefona.

Za bliže informacije možete kontaktirati i 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ (011 268 4566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj se boravi.

 

Izvor:RTS

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *