UČITAVANJE

Type to search

Bajina Bašta Hronika

Uhapšeni osumnjičeni za zloupotrebu poverenja u obavljanju privredne delatnosti

04.03.2020.
Deli

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Javnog preduzeća EPS, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su sedam osoba, od kojih se dve sumnjiče da su izvršile krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti, a pet osoba zbog sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Policija je uhapsila M. Z. (1970), odgovorno lice u Ogranku Drimsko-limske hidroelektrane Bajina Bašta i Ž. N. (1982) rukovodioca Službe građevinskog održavanja u ovom Ogranku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti.

I.J. (1961), odgovorno lice u Ogranku Drimsko-limske hidroelektrane Bajina Bašta, N. P. (1976), Ž. N. (1952), M. S. (1965), rukovodioci u ovom Ogranku i N. G. (1980) zaposlen u Službi za javne nabavke ovog Ogranka uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Osumnjičeni se terete da su, u periodu od 2017. do 2019. godine, prilikom sprovođenja javnih nabavki za sanaciju pristupnih puteva objektima hidroelektrane u Bajinoj Bašti i izvođenje betonskih radova na platou jedne brane, suprotno Zakonu o javnim nabavkama i internim aktima JP EPS omogućili izvođenje radova koji nisu bili predmet javnih nabavki.

Na taj način oni su, kako se sumnja, Javnom preduzeću Nacionalni park Tara, opštini Bajina Bašta i dvojici fizičkih lica pribavili protivpravnu imovinsku korist od 16.569.512 dinara, za koji iznos su oštetili Javno preduzeće EPS.

Osumnjičenima M. Z. i Ž. N. (1982) je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

I.J., N. P., Ž. N. (1952), M. S. i N. G. su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor:MUP

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *