UČITAVANJE

Type to search

Društvo Prijepolje

Poplavljeno naselje Begluci u Prijepolju

04.03.2020.
Deli

Kiša koja od juče pada na teritoriji Prijepolja u naselju Begluci meštanima je napravila ogromne probleme. Voda se izlila na ulice i preti da uđe u kuće. Nemoćni meštani ispred vrata postavljaju dzakove kako bi sprečili da im domaćinstva budu poplavljena.

Problem je nastao kad je rađena kanalizacija na Seljašnici i prirodni bedem je sklonjen, a kao zaštita je postavljena samo obična zemlja. Ovo je epilog svega toga, ne možemo izaći napolje od vode. Celo naselje bi moglo biti potopljeno. Mi smo ukazivali da može doći do ovoga, rekao je Zehbija Čolović, meštanin naselja Begluci za RINU

Poplavljene Begluke obišao je i predsednik opštine Prijepolje, Dragoljub Zindović, koji ističe da će uskoro početi ukorićavnje reke Seljašnice, kako se ovakav scenario više ne bi ponavljao.

Najveći problem prave objekti koji su izgrađeni uz rečno korito i oni će morati biti izmešteni kad se bude radilo ukorićavanje. U toku je punjenje dzakova koji će biti dopremljeni meštanima kako bi se sprečile teške posledice, a biće uključne i pumpe da se izvuče voda koja se izlila, izjavio je Zindović.

Izvor i foto:RINA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *