UČITAVANJE

Type to search

Politika Užice

Gradsko veće Užice: Na pet mera energetske efikasnosti raspoređeno 39,5 miliona dinara

21.02.2020.
Deli

Članovi Veća prihvatili su pravilnik koji reguliše sprovođenje mera na energetskoj efikasnosti na gradskim porodičnim i stambenim zgradama. Na osnovu ovog pravilnika biće raspisan konkurs na kome će se građanima dodeliti subvencije u ukupnom iznosu od 39,5 miliona dinara. Sredstva su raspoređena na pet mera i to 12 miliona dinara za nabavku i ugradnju materijala za izolaciju spoljnih zidova na porodičnim kućama, osam miliona za stolariju sa odgovarajućim termičkim svojstvima, dva miliona za nabavku kotlova ili etažnih peći na drvni pelet za porodične kuće, 14 miliona za kotlove na gas za porodične kuće i 3,5 miliona dinara za kotlove na gas za stanove u stambenim zgradama.

Utvrđen je predlog rešenja koje se odnosi na stepen usklađenosti planiranih i realizovanih poslova iz programa poslovanja gradskih javnih preduzeća u prošloj godini, kao i godišnji izveštaji o radu Saveta za rodnu ravnopravnost, Interresorne komisije i plan javnih konkursa za udruženja u 2020. godini.

Veće je dalo saglasnost na predlog Odluke o usvajanju studije taksi prevoza na teritoriji grada, prihvatilo zahtev taksi udruženja da  start taksi vozila košta 139 dinara, a svaki pređeni kilometar u vangradskoj vožnji bude 50 dinara.

Odlučeno je da se trima porodicama, koje su imale požare na svojim objektima, dodele jednokratne finansijske pomoći radi ublažavanja posledica požara.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *