UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

U Užicu predstavljena Studija taksi prevoza, brojne novine u organizaciji ove vrste prevoza

20.02.2020.
Deli

Taksi sistem u Užicu za razliku od mnogih drugih gradova u Srbiji nije samo taksi sistem već je i značajan servis mobilnosti građana uzimajući u obzir geo-položaj i topografiju grada i nemogućnost organizacije sistema masovnog transporta putnika, odnosno autobuskog podsistema na svim delovima grada. Prema studiji koja je danas predstavljena u Užicu očekuju se brojne novine u organizaciji taksi prevoza.

U ovom momentu u sistemu taksi transporta putnika pored oko 420 dozvola koje su izdate u jednoj smeni  radi oko 300 vozila, a po recima profesora Sabraćajnog fakulteta u Beogradu, Slavena Tice, dat je predlog da u Užicu ubuduće u jednoj smeni radi 410 vozila.

Novine se odnose i na sistem upravljanja, na povećanje  broja stajališta sa 48 na 63. Profesor Tica kaže da je Grad Užice imao u vidu razvoj savremenih sistema za taksi prevoz. Dat je predlog razvoja novog dispečerskog centra odakle bi se vršio monitoring funkcionisanja celog taksi saobraćaja u Užicu.

Dali smo predlog aplikacije za taksi-vozače koja bi bila užička i aplikacije za korisnike gde bi putnik  sa svog smart telefona mogao da rezerviše i prati dolazak taksi vozila, uslove cene i drugo- naveo je  prof. Tica predstavljajući rezultate Studije posle čega sledi izrada elaborata.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *