UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

U Užicu za infrastrukturu 1,7 milijardi dinara

19.02.2020.
Deli

Za 2020 godinu oko 1,7 milijardi dinara u Uzicu je opredeljeno je za infrastrukturne projekte. Što je po rečima načelnika Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj, Miloja Marića, za nekoliko procenata više nego prošle godine.

Marić navodi da su ove godine za izradu projektne dokumentacije planirana značajna sredstva. „Tu je planirano za izradu planske i projektne doklumentacije za jednosmenski rad osnovnih škola 10 miliona, za rekonstrukciju Zdravstvenog centra 50 miliona dinara ove, ali će i naredne godine biti isto toliko sredstava opredeljeno, i za projekte za stanove za potrebe Vojske Srbije – 10 miliona dinara.“

„Značajna ulaganja planirana su na projektima i investicijama koje su započete prošle, a trebalo bi da budu završene ove godine. Nastavljaju se radovi, samim tim i ulaganja u rekonstrukciju javne rasvete u užem jezgru grada i po mesnim zajednicama.

Planiran je i nastavak ulaganja u rekonstrukciju Starog grada, iz budžeta je izdvojeno 43, a iz drugih izvora 8,1 milion dinara, zatim za završetak EU Pro projekta i projekta Neolife u Staparskoj banji.  Predviđena su sredstva za radove za završetak kišne kanalizacije u Krčagovu i u Ulici Ive Andrića, zatim za kolektor u industrijskoj zoni na Beloj Zemlji i kolektor u Turici, kao i za završetak platoa ispred Narodnog muzeja.“-navodi Marić. Takodje su u toku prosle godine zapoceti radovi na Vlajkovom platou, a obzirom da sada vremenski uslovi dozvoljavaju, radovi su nastavljeni.

Ovih dana se očejkuje i nastavak radova na objektu JKP Bioktos na Sarića Osoju. Investiranje će biti nastavljeno i u završne radove Regionalnog Start up centra u bivšoj kasarni u Krčagovu u visini od oko 30 miliona dinara, kao i oko 16 miliona dinara u rekonstrukciju objekta u blizini, namenjenog visokom obrazovanju. Grad je opredelio i sredstva u iznosu od 12 miliona dinara za izgradnju sportskog centra u Krčagovu gde je planirana izgradnja terena sa veštačkom travom,  a u ovoj godini je planiran i zavrsetak radova na sporstkoj hali u Krčagovu. Za ovu godinu je opredeljeno i 10 miliona dinara za projekat “Udruzimo se”, što je duplo više sredstava u odnosu na prošlu godinu.

Preko ove Uprave predviđen je i deo investiranja u Gradsku opštinu Sevojno, a to je izgradnja javne rasvete u Heroja Dejovića, za određene putne pravce za koje se odluči u Gradskoj opštini biće izdvojeno pet miliona, za čišćenje Crkvarskog potoka tri miliona i nabavka opreme u Kulturni centar u Sevojnu od 500.000 dinara. Kancelarija za javna ulaganja u celosti će finansirati zamenu čeličnih cevi na vodovodu u Sevojnu i ta investicija je vredna oko milion evra. Po rečima Miloja Marića, JKP „Vodovod“ je prikupio i dostavio svu projektnu dokumentaciju. Na bice resena  dva velika problema“ – napominje Marić

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *