UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Atletika od septembra u užičkim školama

19.02.2020.
Deli

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević potpisao je Protokol o saradnji na osnovu koga će učenicima osnovnih škola biti omogućeno da se bolje upoznaju sa atletskim disciplinama.

Ovaj dokument potpisali su i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i sekretar Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta Milan Stošić.

Ministar je tom prilikom ukazao na to da je veoma značajno da se deca u ranom uzrastu bave sportom i upoznaju sa zdravim stilovima života.

Prema njegovim rečima, u okviru projekta jednosmenskog rada, koji se sprovodi u približno 300 škola, u ponudi je 80 različitih programa, a učenici se uvek opredele za sport.

Radeći na novoj strategiji obrazovanja analizirali smo mnoge elemente. Jedna od novina u sistemu je dizajniranje sportskih gimnazija, što će kao pilot projekat početi od septembra u šest gradova, i to u Subotici, Novom Sadu, Nišu, Beogradu, Kragujevcu i Užicu, objasnio je on.

Jevrosimović je rekao da će na osnovu potpisanog protokola učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole imati priliku da se upoznaju sa atletskim disciplinama.

Između ostalog, kako je naveo, zadatak Atletskog saveza Srbije jeste i da obuči više od 600 nastavnika do početka Svetskog prvenstva u atletici 2022. godine.

Stošić je iskazao zahvalnost resornom ministarstvu na tome što je prepoznalo značaj Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta, nastavnika fizičkog i zdravstvenog obrazovanja, kao i tog predmeta.

Potpisivanju protokola prisustvovali su i pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Milan Pašić i savetnik ministra Miloš Kovačević.

Izvor i foto:Vladasrbije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *