UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Užice spremno za implementaciju Agende 2030

12.02.2020.
Deli

U organizaciji Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavice Đukić Dejanović, u saradnji sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i Stalnom konferencijom gradova i opština SKGO, u Užicu  je održana Konferencija pod nazivom „Lokalizacija ciljeva održivog razvoja – sprovođenje Agende 2030“. Zdravlje, obrazovanje i smanjenje razlike među ljudima određeni su kao prioriteti.

Prof. dr Slavice Đukić Dejanović izjavila je ovom prilikom da je „Agenda 2030“ potrebna svakom čoveku i svakoj lokalnoj samoupravi, Srbiji, regionu i svetu.

Tema „Agende 2030“ su sve ekonomske, ekološke, finansijske teme, od smanjivanja siromaštva preko dostojanstva u radu, partnerstva, preko činjenice da zdravlje, obrazovanje, inustrijalizacija, jedan savremen napredak, treba da budu dostupni svakom čoveku i da se iz dana u dan povećavaju za svakog građanina sveta. Ovaj značajan dokument je sa tendencijom da ga sve zemlje primene i da učine najviše što mogu.

Tihomir Petković, gradonačelnik Užica izjavio je da je Grad Užice spreman da se priključi realizaciji Agende koja je važna za razvoj celokupnog čovečanstva pa tako i Srbije koja je jedna od potpisnica Agende. Po rečima Petkovića, Agenda je važna da bi se prišlo najosetljivijim slojevima društva, da se razlika između siromašnih i bogatih smanjuje i da se na taj način građanima omogući bolji život u periodu koji dolazi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *