UČITAVANJE

Type to search

Društvo Prijepolje

Crkva na Kolovratu širi prostor, stekli se uslovi za izgradnju parohijskog doma

11.02.2020.
Deli

Jedinstvo, sloga i zajednički rad vernog naroda, crkvenog odbora, eparhije i Episkopa iskazan je u primeru parohije kolovratske, hrama Svetog Nikolaja Srpskog u Кolovratu.

Blagoslovom Episkopa mileševskog g. Atanasija u ponedeljak u Eparhijskom dvoru u Prijepolju potpisan je kupoprodajni ugovor između Aleksandra i Milje Кrpović i Mire Gluščević, kao prodavca i Episkopa mileševskog Atanasija u ime Crkvenog odbora hrama Svetog Nikolaja Srpskog u Кolovratu, kao kupca zemljišta koje se graniči sa postojećom portom hrama u Кolovratu. Ovom kupovinom proširen je postojeći prostor oko hrama čime se otvara mogućnost za izgradnju parohijskog doma za potrebe hrama, parohijana i sveštenstva parohije kolovratske kao i dalje uređenje crkvene porte.

Кompletan iznos sredstava za kupovinu zemljišta darovali su braća Ivan i Vladan Matović iz Prijepolja. Da je ovo dobar primer kvalitetnog rada Crkve Hristove govori činjenica da je u realizaciju ovog projekta bila uključena skoro celokupna parohija na čelu sa parohom jerejem Nebojšom Jovanovićem i Crkvenim odborom.

Sa blagoslovom nadležnog episkopa u planu je da se uradi projekat parohijskog doma i započne njegova izgradnja i uređenje kompletne porte, čime bi se napravila i uokvirila jedinstvena celina, na radost i ponos svih pravoslavnih vernika Кolovrata i okoline, njihovog sveštenika i Eparhije mileševske na čelu sa Episkopom Atanasijem.

 

 

Izvor i foto:ppmedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *