UČITAVANJE

Type to search

Bajina Bašta Poljoprivreda

Bajina Bašta: Edukacija i pokloni za traktoriste

10.02.2020.
Deli

U petak, 21. februara, u sali skupštine opštine Bajina Bašta, sa početkom u 10 časova, u organizaciji Opštinske uprave Bajina Bašta, Komisije za bezbednost saobraćaja i Agencije za bezbednost saobraćaja iz Beograda, održaće se predavanje za traktoriste. Nakon predavanja uručiće se 70 rotacija za traktore, table za označavanje sporih vozila i svetloodbojni prsluci.

Cilj ovog predavanja je pre svega ukazivanje na činjenicu da saobraćajne nezgode u kojima je bar jedno vozilo koje učestvuje u saobraćajnoj nezgodi, traktor, su jedna od najugroženih kategorija učesnika u saobraćaju na teritoriji opštine Bajina Bašta. Od 2001. godine čak 11 lica je izgubilo život u saobraćajnim nesrećama u kojima je bar jedno vozilo koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi traktor. To čini 26 % od ukupnog broja poginulih lica u saobraćajnim nesrećama na teritoriji opštine Bajina Bašta, odnosno svaki četvrti poginuli pripada ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju. Ukupno 42 lica na teritoriji opštine Bajina Bašta su izgubila život u saobraćajnim nesrećama od 2001. do 2020. godine.

Predavanjem će se prikazati najčešći razlozi nastajanja saobraćajnih nezgoda, posledice kao i objasniti način bezbednog ponašanja ove kategorije učesnika u saobraćaju.

Iz Komisije za bezbednost saobraćaja opštine Bajina Bašta pozivaju sve zainteresovane vozače traktora sa teritorije opštine Bajina Bašta da prisustvuju ovom predavanju.

 

 

Izvor:drinainfo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *