UČITAVANJE

Type to search

Društvo Nova Varoš

Još uvek nema zainteresovanih za kupoinu RH centra Zlatar

28.01.2020.
Deli

Imovina bivšeg Rehabilitacionog centra „Zlatar“ nije dobila novog vlasnika ni u drugom pokušaju, pa bi Republička direkcija za imovinu i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje uskoro trebali da raspišu novi oglas za prodaju banjskog kompleksa na deset hektara.

Banjski kompleks „Zlatar“ ponuđen je krajem decembra po ceni od 3.125.454 evra, koja je za 20 posto niža od procenjene vrednosti. Kako su danas za „Varoške novine“ rekli u Republičkoj direkciji za imovinu, ovaj put prodajnu dokumentaciju otkupila je samo jedna kompanija ali ni ona nije u predviđenom roku uplatila depozit, niti dostavila ponudu. Prvi oglas za prodaju objavljen je u oktobru i tada je početna cena iznosila 3.906.818 evra.

-O raspisivanju novog oglasa odlučiće Vlada Srbije i Upravni odbor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Uredbom je propisano da se u trećem krugu prodaje početna cena umanjuje za 40 odsto u odnosu na procenjenu tržišnu vrednost nepokretnosti, i ona bi u konkretnom slučaju iznosila 2.344.091 evra- kažu u Republičkoj direkciji za imovinu.

 

 

Izvor:varoske.net

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *