UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Savindan obeležen u užičkim školama i Predškolskoj ustanovi Užice

27.01.2020.
Deli

Danas je Sveti Sava, školska slava. Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti i zaštitnikom prosvetnih ustanova. Lomljenjem slavskog kolača I prigodnim programom školska slava obeležena je u dečjem vrtiću Zeka I OŠ Stari grad gde su istaknutim I zaslužnim pedagoskim, prosvetnim radnicima uručene tradicionalne Svetosavske nagrade.

U Ekonomskoj skoli Užice Savindan je obeležen programom pod nazivom Razni ljudi. Od ove godine ustanovljena je Svetosavska nagrada koja će se dodeljivati iz fonda „ Sara u službi lepote „ koji je osnovan u znak sećanja na prerano preminulu učenicu ove škole Saru Drčelić.

Među dobitnicima Svetosavske zahvalnice Grada Užica je I profesorka Umetnicke škole Užice Biljana Ugren Kovačević. Ovo prizanje uručio je predsednik skupstine Grada Branislav Mitrović na prigodnoj svečanosti povodom školske slave u prostorijama škole.

Svečano je bilo danas u užičkoj gimnaziji, Medicinskoj školi Užice koja ujedno  obeležava i 30 godina rada. Savindan školska slava obeležena je i u OŠ Aleksa Dejović u Sevojnu.

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *