UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Užice: Kroz javno privatno partnerstvo do novog prevoznika u javnom prevozu

23.01.2020.
Deli

U budžetu Grada Užica opredeljena su sredstva za rešavanje problema u oblasti saobraćaja. Član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, Budimir Vujović navodi da se uskoro završava Studija taksi prevoza, o kojoj su održane dve javne rasprave, a planirana je i njena javna prezentacija pre nego što odluka dođe u skupštinu.

Grad Užice je među lokalnim saomupravama u kojoj javni gradski i prigradski prevoz funkcioniše na najbolji i najefikasniji način uz optimalna izdvajanja iz gradskog budžeta.

Inače u ovoj godini ističe ugovor sa aktuelnim gradskim prevoznikom, tako da je započet postupak traženja novog. Kako Vujović navodi cilj je da se na duži vremenski period reši ovo pitanje kroz primenu javnog privatnog partnerstva. Na taj način bi po mišljenju Vujovića bilo rešeno pitanje u narednih 20 godina.

Takodje u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha u gradu, radiće se na ubrzanju saobraćaja, pa je u toku ove godine planirana izgradnja novog kružnog toka kod Narodnog muzeja. U budžetu Grada planirano je 25 miliona dinara kako bi se podigao kapacitet parkiranja u gradu, a kako Vujović navodi otvoren je i  javni poziv za sve koji su zainteresovani za privatnu investiciju u saradnji sa gradom za izgradnju parking mesta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *