UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Na Ponikvama i veliki avioni, Mihajlović: „Zainteresovane i low-cost kompanije“

21.01.2020.
Deli

Ulaganje u razvoj aerodroma Ponikve kod Užica počeće 2021. godine, a biće uloženo između 5 i 10 miliona eura  kako bi taj aerodrom mogao da primi i veće avione, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Aerodrom Ponikve je prenet u nadležnost Aerodroma Srbije, a Mihajlović kaže da bi taj aerodrom mogao da bude veoma značajan za razvoj turizma, s obzirom da će se tu graditi krak autoputa prema Sarajevu.

Mihajlović ističe da će biti proširena pista, pošto sada može da primi samo avione veličine do 20 sedišta, kao i da su obezbeđena sredstva.

„Postoji i interesovanje za borski i novosadski aerodrom (da budu prebačeni u nadležnost Aerodroma Srbije) i to je sada na razgovorima“, dodala je Mihajlović.

Kaže da je Vlada Srbije već podigla niški aerodrom, kao i da je prošle godine otvoren aerodroma Morava za civilni aviosaobraćaj i da već postoje prve letove.

„Imamo zainteresovanost low-cost aviokompanija da lete sa Morave. Naš cilj je da stvorimo infrastrukturu na tim aerodromima. Na niškom aerodromu ove godine počinju radovi na izgradnji novog tornja, kao što ćemo raditi i novi toranj na beogradskom aerodromu“, kazala je ministarka.

Mihajlović dodaje da će ove ove godine biti završena dokumenta za potpuno novu pistu na aerodromu Morava.

„Postojeća pista gde nam sleću manji avioni će ostati, ali će se raditi još jedna pista kako bi na nju mogli da slete veliki i kargo avioni“, naglasila je Mihajlović.

 

 

Izvor:Tanjug

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *