UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Ove godine u Užicu duplo veći iznos za projekte građana

09.01.2020.
Deli

Užicki program lokalnog partnerstva „Udružimo se“,  novi je koncept i novi pristup kada je u pitanju učesće građana prilikom trošenja budžetskih sredstava koja su prikupljena od uplate poreza na imovinu. Naime ovo je druga godina za redom da Grad izdvaja novac u okviru ovog programa, a za 2020 godinu je planiran daleko veći iznos nego prethodne, odnosno sa 5 miliona, iznos je povećan na 10 miliona dinara. Takodje  u okviru programa švajcarske vlade, „Reforma poreza na imovinu“, Užicu će biti dodeljeno dodatnih 3 miliona dinara.

Reč je o malim projektima uređenja javnih površina koje su u vlašnistvu Grada, poput rekonstrukcije ili izgradnje novih igrališta, postavljenje mobilijara na već postojeća i dr.

Na sajtu Grada  već je pokrenuta javna rasprava vezana za ovu odluku koja je doneta u protekloj godini, ne bi li se donela odluka i o povećanju limita sa prošlogodišnjih 500 hiljada dinara po projektu na mogućih  milion dinara.  Ovo je dobra prilika da se građani udruže u svojim naseljima, ulicama, selima ne bi li zajednički sa lokalnom samoupravom realizovali projekte koji će im u određenoj meri poboljšati život.

Link za učešće u javnoj raspravi: http://uzice.rs/opsti-akti/?script=lat

 

 

 

Zapadne vesti

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *