UČITAVANJE

Type to search

Hronika Prijepolje

Utajom poreza oštetili državu za 8 miliona

16.12.2019.
Deli

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, u saradnji sa Poreskom policijom – Odsek Užice, podneli su krivičnu prijavu protiv pedesetdvogodišnje žene i četredsetdevetogodišnjeg muškarca iz Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja i neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit.

Sumnja se da je ona kao odgovorno lice firme koja se bavi transportom, od 1. januara do 31. decembra 2017. godine, pribavljala fiktivne račune za gorivo na osnovu kojih je uvećavala troškove firme. Takođe se sumnjiči da je poreske prijave popunjavala neistinitnim podacima i da je na taj način ostvarila pravo na neosnovani povraćaj PDV. Ona je, kako se sumnja, na ovaj način oštetila budžet Republike Srbije za oko 2.977.555 dinara.

Za muškarca se sumnja da je on kao odgovorno lice firme koja se bavi transportom, od 1. januara do 31. decembra 2018. godine, pribavljao fiktivne račune za gorivo na osnovu kojih je uvećavao troškove firme i izbegao plaćanje poreza na dobit, kao i da je sa računa firme podizao novac u gotovini i koristio ga za lične potrebe, a ne u poslovne svrhe. Takođe, on se sumnjiči da je poreske prijave popunjavao neistinitnim podacima i da je na taj način ostavario pravo na neosnovani povraćaj PDV i kako se sumnja, na ovaj način oštetio budžet Republike Srbije za oko 4.989.672 dinara.

 

Izvor: ppmedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *