UČITAVANJE

Type to search

Društvo Požega

Inkluzija Roma putem službe za zapošljavanje

03.12.2019.
Deli

Opština Požega u partnerstvu sa Romskim centrom Požega od septemba 2019. godine sprovodi projekat “Inkluzija Roma putem službe za zapošljavanje – Ires (“aktivnost”).

Projekat se realizuje u okviru programa “Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma”, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština, a finansira Evropska unija.

Opšti cilj projekta je poboljšanje položaja romske populacije u lokalnoj zajednici povećanjem potencijala za zapošljavanje i zastupljenosti.

Projekat će se sprovoditi 15 meseci. Ukupna vrednost projekta je 66.441,65 eura, od čega će EU finansirati projekat u inosu od 59.046,69 eura, odnosno 88,87%.

 

Inače, od 2000. do danas, Evropska unija donirala je više od 3, 6 milijardi evra Srbiji. Sredstva su korišćena za podršku razvoja, kvaliteta života i reformi u sledećim sferama: civilna zaštita, zaštita od poplava i pomoć poplavljenim područjima, obrazovanje, povezanost, zaštita okoline, zdravstvena zaštita i zaštita potrošača, kultura, vladavina prava, lokalni razvoj, poslovi i privredni rast, javna administracija, migracije, upravljanje javnim sredstvima, civilno društvo i mediji, socijalna inkluzija, omladina i sport. EU podrška je implementirana kroz saradnju sa Vladom Republike Srbije. Evropska unija je donirala Srbiji više razvojnih sredstava nego svi drugi internacionalni donatori zajedno.

 

Izvor : pozegaonline

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *