UČITAVANJE

Type to search

Društvo Nova Varoš

Rezervatu prirode „Uvac“ dva miliona za čuvanje i unapređenje zaštićenog područja

21.11.2019.
Deli

Ministarstvo za zaštitu životne sredine dodelilo je subvenciju od gotovo dva miliona dinara Specijalnom rezervatu prirode “Uvac” namenjenih za prezentaciju, čuvanje i unapređenje zaštićenog područja na kojem stanuje beloglavi sup.

Srbija brigu o svojim građanima vodi i kroz brigu o prirodi i resursima, a nema boljeg načina da se očuvaju resursi nego da politiku životne sredine, cirkularne ekonomije i održivog razvoja ugradimo u svaku sektorsku politiku, što će u Srbiji započeti usvajanjem zakona o klimatskim promenama, rekao ministar zaštite životne sredine Goran Trivan na sastanku povodom dodele subvencija upravljačima zaštićenih područja.

Ministar je tim povodom svečano potpisao ugovore sa 21 upravljačem zaštićenih područja, kojima se dodeljuju preostala sredstva za subvencionisanje zaštićenih prirodnih dobara od nacionalnog interesa u 2019. godini u iznosu od preko dvadeset tri miliona dinara. Sa današnjom raspodelom, Ministarstvo je u 2019. godini za zaštitu prirode dodelilo subvencije u ukupnom iznosu od oko 230 miliona dinara.

 

Izvor: PP media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *