UČITAVANJE

Type to search

Društvo Priboj

U Priboju uspešno realizovan projekat „Uređenje vodotokova drugog reda”

20.11.2019.
Deli

U opštini Priboj uspešno realizovan projekat „Uređenje vodotokova drugog reda” čime su u potpunosti uređeni Rabrenovački i potok Rečica, kao i značajan broj manjih potoka bujičara, a koji se ulivaju u reku Lim, saopšteno je na zvaničnom sajtu opštine Priboj.

Izgrađene brane odnosno ustave na Rabrenovačkom potoku u MZ Rača danas, 19. novembra, obišlo i rukvodostvo opštine Priboj i izrazilo zadovoljstvo uspešno završenim poslom, ali naznačilo i druge investicije koje slede u ovoj mesnoj zajednici.

Rabrenovački potok je u prethodnim godinama i decenijama povremeno kad krene bujica iz brda i potok prosto podivlja, znao da donese velike nevolje žiteljima oko 30 domaćinstava u njegovom završnom vodotoku, potogotovu u naselju Donji Rabrenovac. Bujica je znala prosto da nosi sve pred sobom, da ošteti imanja, kuće i pomoćne objekte, onemogući normalan život i svakodnevno funkcionisanje.

Od ove jeseni, to bi trebalo da bude iza njih. Opština Priboj je ove jeseni uspešno privela kraju projekat Uređenja vodotokova drugog reda, čime je uz potok Rečica u istoimenom naselju dugoročeno ukroćen i Rabrenovački potok izgradnjom dve betonske ustave na nekoliko stotina metara, pre pomenutog naselja, pa žitelji Donjeg Rabrenovca više neće imati razloga da strepe za svoje kuće i imanja, pre svega u nizvodon delu potoka sve do Lima.

Realizacija projekta “Uređenje vodotokova drugog reda” koštala je 100 miliona dinara bez PDV-a, a sredstva je obezbedila Vlada Srbije preko svoje Кancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

 

 

Izvor i foto: PP media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *