UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Novi pasoš i više od šest meseci pre isteka starog

13.11.2019.
Deli

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao jeda će izmene i dopune Zakona o putnim ispravama
omogućiti građanima da podnesu zahtev za izdavanje novog pasoša šest meseci pre isteka važenja prethodno izdatog dokumenta.

Stefanović je u Skupštini Srbije, obrazlažući izmene i dopune Zakona o putnim ispravama, kazao da je to posebno značajno u slučaju putovanja u zemlje čije zakonodavstvo kao uslov za ulazak u zemlju zahteva određeno vreme važenja pasoša.

Predloženim zakonom se, prema Stefanovićevim rečima, pruža mogućnost podnošenja zahteva i pre pomenutog roka i dužeg od šest meseci.

Jedna od novina koje predviđa zakon jeste i rasterećenje građana u pogledu javnog oglašavanja putne isprave koja je proglašena nevažećom, dodao je Stefanović.

„Napušta se dosadašnje rešenje o oglašavanju nevažeće putne isprave u Službenom glasniku već se isto oglašava na internet stranici MUP-a i na takav način se građani oslobađaju troškova koje su imali do sada”, rekao je Stefanović.

Stefanović je ukazao da se predloženim zakonom građanima Srbije omogućava da efikasnije i lakše ostvare svoja prava, navodeći da ona predstavljaju deo reformi koje sprovodi Vlada Srbije sa ciljem pojednostavljivanja administrativnih procedura.

 

 

Izvor : Tanjug

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *