UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

“Lorencačo” najbolja predstava na 24. JPF

12.11.2019.
Deli

Žiri 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala, predstavu “Lorencačo” proglasio je kao najbolju.

Ardalion za najbolju režiju pripao je Paoulu Mađeliju za predstavu “Kavkaski krug kredom”, nastalu u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i Scene MESS.  Maja Izetbegović, za ulogu Gruše u pedstavi “Kavkaski krug kredom” dobila je Ardalion za najbolju žensku ulogu, dok je Ardalion za najbolju mušku ulogu pripao Milanu Mariću, za uloge u predstavi “Lorencačo”.

Nagradu Ardalion za najbolju scenografiju dobila je Adisa Vatreš Selimović, za predstavu “Sjećaš li se Doli Bel”, Kamernog teatra 55 Sarajevo. Lejla Hodžić za kostime u predstavi ” Kavkaski krug kredom”, dobila je Ardalion za najbolju kostimografiju.

Ardalion za najbolju sporednu ulogu pripao je Emiru Hadžihafizbegoviću, za ulogu Mahmuta Zolja u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel”.

Miodrag Dragićević za uloge u predstavi “Lorencačo” dobio je Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagradu Politike “Avdo Mujčinović” .

Žiri je dodelio i Specijalnu nagradu predstavi “Tartif”, autorskom projektu Igora Vuka Torbice, rađenu u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Narodnog pozorišta Sombor, za inovativnu nadogradnju dramske klasike.

 

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *