UČITAVANJE

Type to search

Društvo Kosjerić

Država gradi novi most u Kosjeriću

07.11.2019.
Deli

Betonski prelaz preko skrapeža, u centru Kosjerića, definitivno „viđen“ za rušenje.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je za izgradnju novog prelaza obezbedila 7,6 miliona dinara, pa više nema dileme oko sudbine mosta na Skrapežu, u centru Kosjerića.

Ovaj most je izgrađen  između dva rata, povezivao je naselja sa leve i desne obale, te služio kao jedina veza između Valjeva i Užica, trasom preko Crnokose. I, zub vremena ga je ozbiljno načeo, a dokusuren je tokom poplava 2014. i 2015, posle čega su stručnjaci procenili da je rekonstrukcija neizvodljiva.

– Oštećenja nisu vidljiva dok se ne siđe u reku. Donji betonski sloj je potpuno propao i iz njega visi natrula armatura. Zato odluka o rušenju nikoga nije iznenadila, a raduje nas to što će korito reke biti produbljeno. Pritom, novi most će biti širi, imaće dva kraka koji će povezivati ulice za saobraćaj, a planirane su pešačke i biciklističke staze. Iznad reke, takođe u sastavu mosta, biće uređen i parking, a kompletan posao bi trebalo da bude završen za šest meseci – objašnjava čelnik Kosjerića Žarko Đokić.

Inače, dok bude trajala izgradnja novog prelaza, vozači će koristiti most koji se nalazi nizvodno iz pravca Požege, kod Pupića vile, dok će pešacima na raspolaganju biti gvozdeni most koji povezuje grad sa Železničkom stanicom i industrijskom zonom.

 

Izvor i foto: novosti.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *