UČITAVANJE

Type to search

Društvo Priboj

Završene obuke za zavarivače u Priboju

29.10.2019.
Deli

Polaznicima obuke za zavarivače koji su pohađali obuku u Novoj Varoši, u četvrtak, 31. oktobra, biće dodeljeni sertifikati u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje – Ispostava Priboj. Obuku je organizovala NSZ Filijala Prijepolje u saradnji sa Mokrogorskom školom menadžmenta, Oksford Akademijom i firmom „Spektar“ DOO iz Nove Varoši.

Od deset polaznika obuku je sa uspehom završilo osam, koji su time stekli pravo na sertifikat za jedno od najtraženijih zanimanja na tržištu rada. Polaznici su bili nezaposleni bez kvalifikacija ili u statusu dugoročno nezaposlenih lica. Dvomesečna obuka za zavarivače podrazumevala je 360 časova, od kojih 120 časova teorijske i 240 časova praktične nastave. Filijala Prijepolje pratiće radni status svih polaznika 6 meseci nakon obuke, kako bi se utvrdili konačni efekti ove mere u cilju smanjenja nezaposlenosti.

Obuka za zavarivače sprovedena je u okviru projekta „EU podrška Nacionalnoj službi za zapošljavanje“, direktnim grantom koji je Evropska unija dodelila NSZ i kroz koji se uspešno sprovode obuke na zahtev poslodavaca, subvencije za otvaranje novih radnih mesta, subvencije za samozapošljavanje i obuke za potrebe tržišta rada.

 

 

Izvor i foto: PP media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *