UČITAVANJE

Type to search

Bajina Bašta Poljoprivreda

Bajina Bašta: Konkurs za dodelu pomoći madim bračnim parovima na selu

28.10.2019.
Deli

Konkurs za dodelu pomoći mladim bračnim parovima na selu 28/10/2019 Konkurs za dodelu pomoći mladim bračnim parovima na selu. Komisija za dodelu sredstava za mlade bračne parove u ruralnim područjima opštine Bajina Bašta raspisala je konkurs za dodelu sredstava za pomoć mladim bračnim parovima za ekonomsko osnaživanje u ruralnim područjima u opštini Bajina Bašta u 2019. godini. Cilj ovog Konkursa je demografska obnova ruralnih područja opštine Bajina Bašta, kroz podsticanje ostanka mladih bračnih parova u ruralnim područjima.

Opredeljena su sredstva po meri populacione politike za podsticaj nataliteta – podrška mladim bračnim parovima u ruralnim područjima u opštini Bajina Bašta za 2019. godinu u ukupnom iznosu od 1,6 miliona dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 100 % od ukupne vrednosti investicije. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 200 hiljada dinara.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom Konkursu namenjena su za:

1. Nabavku nove opreme i mehanizacije namenjene poljoprivrednoj proizvodnji i preradi poljoprivrednih proizvoda.

2. Nabavku sertifikovanog sadnog materijala voća koji mora da bude nabavljen od registrovanog rasadničara.

3. Nabavka kvalitetnih priplodnih grla goveda – junica mlečnih rasa starosti od 12 do 31 mesec ili grla ovaca – dviski i dvisaka starosti od 6 do 18 meseci.

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po Konkursu koja može da se odnosi na više tačaka. Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se priznavati investicije realizovane pre donošenja odluke o dodeli sredstava. Pravo na bespovratna podsticajna sredstva imaju:

– bračni parovi sa prebivalištem, proizvodnjom i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom na teritoriji opštine Bajina Bašta,

– bračni parovi gde je jedan od supružnika nosilac ili član registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, stariji od 18, a mlađi od 40 godina i da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom kao osnovnom ili dopunskom delatnošću

Ceo tekst konkursa i obrazac prijave možete preuzeti ovde.

 

 

Izvor i foto: Drina info

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *