UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Grad Užice i ove godine stipendira najbolje učenike i studente

23.10.2019.
Deli

Grad Užice početkom svake školske godine raspisuje konkurs za dodelu gradskih stipendija. U protekle tri godine je na ovaj način, iz gradskog budžeta, stipendirano je 640 učenika i studenata.

U toku je konkurs za školsku 2019/2020. godinu, a pravo da konkurišu imaju učenici srednjih škola i studenti studija prvog i drugog stepena. Opšti uslovi konkursa podrazumevaju da se učenici ili studenti školuju na teret budžeta Republike u obrazovnim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija i da imaju prebivalište na teritoriji grada Užica najmanje pet godina unazad, neprekidno, u odnosu na datum raspisivanja konkursa.

Prijave na konkurs, sa traženim dokazima o ispunjenju uslova, podnose se Komisiji za stipendiranje talentovanih učenika i studenata preko pisarnice Gradske uprave ili preko pošte zaključno sa 08. novembrom 2019. godine.

Student stipendista ima obavezu da u roku od mesec dana po završetku studija o tome obavesti Grad Užice, kao davaoca stipendije, u pisanoj formi, a Grad Užice da u roku od dva meseca od dana primljenog obaveštenja o završetku studija, stipendisti obezbedi posao u struci.

Ukoliko se student stipendista ne javi po završetku studija ili odbije ponuđeni posao, u obavezi je da Gradu Užicu vrati ceo iznos primljene stipendije, a ukoliko Grad Užice u predviđenom roku stipendisti ne obezbedi posao u struci, stipendista se oslobađa obaveze vraćanja sredstava isplaćenih na ime stipendije.

Javni konkurs za dodelu gradskih stipendija učenicima i studentima za školsku 2019/2020. godinu možete pogledati OVDE.

 

 

Izvor: uzice.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *