UČITAVANJE

Type to search

Društvo Nova Varoš

Nakon 6. decenija “Drinsko-Limske HE” vraćaju dug građanima

09.10.2019.
Deli

Ojkovica je dobila novih 1,2 kilometra asfalta zahvaljujući „Drinsko-Limskim HE“, a meštani se nadaju da će to pomoći da oživi selo u kome je sve više povratnika.

Vrednost investicije je oko pet miliona dinara. Asfaltirana je deonica od Batakovića do Čolanića, preskočena tokom prošlogodišnjih radova kada je sredstvima opštine urađeno oko 500 metara. Ovaj put je najkraća veza sa svetom i za meštane Donjeg Trudova, do čijeg centra je još sedam kilometara makadama.

Asfaltiranjem puta u Ojkovici „Drinsko-Limske HE“ su konačno vratile deo duga meštanima sela iznad Zlatarskog jezera, punih 60 godina nakon gradnje hidroakumulacije u Kokinom Brodu koja ih je odsekla od sveta.

U izgradnju i revitalizaciju puteva u okolini tri jezera u kanjonu Uvca, „Drinsko-Limske HE“ su ove godine uložile blizu 32 miliona dinara. Nedavno je novim slojem asfalta presvučeno prvih 2,7 kilometara Akmačići – Božetići, dok su na preostalih 3,5 kilometara do brane na Uvačkom jezeru zakrpljene udarne rupe. Asfaltiralo se i obalom Radoinjskog jezera. Ovde je urađeno oko 800 metara puta, od pilane na raskrsnici za Rutoše, do kraja plaže i kamp naselja pored brane.

 

Izvor i foro:PP media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *