UČITAVANJE

Type to search

Bajina Bašta Hronika

Grupa mladića u Bajinoj Bašti pretukla vršnjaka

08.10.2019.
Deli

Učenik trećeg razreda Gimnazije „Josif Pančić“ u Bajinoj Bašti Stefan Maksimović (17) pretučen je u subotu uveče u kafiću „Bir bar“, a porodica pomenutog mladića za ovaj incident optužuje osmoricu njegovih vršnjaka. Na sreću, povrede od udaraca pesnicama i nogama nisu opasne, ali je ovaj slučaj opomena koja mora poslužiti da se spreče budući slučajevi vršnjačkog nasilja koji bi mogli imati tragične posledice.

Pretučeni Stefan Maksimović / Foto: N.J. („Večernje novosti“)

Prema rečima Katarine Maksimović, tetke pretučenog mladića, incident se dogodio tokom rođendanske proslave, oko ponoći. Tada su na Stefana nasrnula osmorica njegovih vršnjaka, od kojih je jedan punoletan.

– Udarali su ga pesnicama i nogama, ima povrede glave, vidljive posekotine i modrice, a Stefanov brat blizanac Nikola takođe je posekao ruku kada je proleteo kroz staklena vrata kafića – objšnjava Katarina Maksimović – Stefan je primljen u Hitnoj pomoći, sa površnim nalazom je pušten kući a policija nije uzela izjave od učesnika u tuči iako su medicinari po službenoj dužnosti prijavili slučaj.

Razlog za prebijanje, po oceni porodice, je čista obest. Katarina Maksimović tvrdi da jedna grupa starijih školaraca u Bajinoj Bašti već duže vreme predstavlja opasnost po svoje vršnjake. Ona ovu grupu dovodi u vezu sa zloupotrebom narkotika i nasiljem, ističući da njima nije važno ko će im postati žrtva…

– Reč je o konfliktnoj i problematičnoj deci kojom se nažalost niko ne bavi. Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv nasilniika, jer im neko mora stati na put, pre nego što dođe do ozbiljnijih posledica – kaže tetka pretučenog mladića.

Stefan Maksimović je odličan đak bajinobaštanske gimnazije, nije sklon incidentima i po svemu sudeći – slučajna je žrtva obesnih vršnjaka.

Izvor: „Večernje novosti“ / Foto: ilustracija (Pixabay)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *