UČITAVANJE

Type to search

Ekonomija Priboj

Održana promocija IPA programa u Priboju

03.10.2019.
Deli

Informativna sesija povodom raspisivanja Drugog poziva za podnošenje predloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014. – 2020. održana je u sredu u Priboju u organizaciji Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije i Kancelarije za evropske integracije Crne Gore, uz podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa.

Zamenik predsednika opštine Priboj Saša Vasilić istakao je značaj sredstava dodeljenih kroz IPA Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora za opštinu Priboj, u cilju unapređenja društveno – ekonomskog razvoja pograničnog područja.

„Mi smo se kao i 34 opštine priključili programu EU Progres i u okviru tog programa dobili smo sredstva u iznosu od 159.235 evra za adaptaciju Omladinskog centra u Priboju, Zavičajnog muzeja Priboj, nabavku kontejnera za prikupljanje čvrstog otpada u vrednosti, a pre toga opština Priboj dobila je sredstva u ukupnom iznosu od 327.400 evra za rekonstrukciju visećeg mosta i nadogradnju dečije ambulante i projektor za prečišćavanje otpadnih voda”, istakao je Vasilić dodajući da je to samo jedan mali deo projekata koje su uradili sredstvima dodeljenih kroz IPA Program.

„Kada je IPA Program prerastao u Evropski progres i mi smo i dalje nastavili sa projektnim aktivnostima. Izvojio bih samo neke od njih, a to su rekonstrukcija javne rasvete u Priboju, rekonstrukcija upravne zgrade u industrijskom parku Slobodna zona i dobili smo jedan značajan postrek za sprovođenje politike rodne ravnopravnosti. Sve ukupno kada se sabere, kroz projekte Evropskog progresa dobili smo 383 hiljade evra”, izjavio je Vasilić.

Inače, Drugi poziv za podnošenje predloga projekata okviru IPA Programa prekogranične saradnje raspisan je 12. septembra tekuće godine i trajaće do 27. decembra 2019. godine.

 

 

 

Izvor i foto:PP media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *