UČITAVANJE

Type to search

Nova Varoš Turizam

Na Zlataru skoro 28000 noćenja

30.09.2019.
Deli

Hotel „Panorama“ jesen je dočekala sa odličnim poslovnim rezultatima. U prvih osam meseci ove godine oko 7.000 gostiju ostvarilo je skoro 28.000 noćenja, što je još bolji učinak nego u istom periodu lane, kaže upravnik hotela i direktor lokalne Turističke organizacije Branko Pucarević.

Najbolja poseta zabeležena je tokom letnjih meseci. U drugoj polovini juna, kao i u julu i avgustu hotel je bio pun, a prema tvrdnjama nadležnih iz ovdašnje Turističke organizacije, u ovom periodu slobodnih kreveta nije bilo ni u ostalim privatnim hotelima, apartmanima, seoskim domaćinstvima i objektima domaće radinosti na Zlataru i okolini. U „Panorami“ je popunjenost kapaciteta u prva tri kvartala 2019. bila više od 80 odsto, a prema dosada ugovorenim aranžmanima, oko 130 ležajeva rezervisano je sve do sredine novembra.

U Turističkoj organizaciji procenjuju da je u novovaroškom kraju u proteklih sedam-osam meseci ove godine ostvareno skoro 40.000 noćenja. Ovom statistikom, međutim, obuhvaćeni su samo objekti koji su uredno prijavljeni, njihovi vlasnici plaćaju obavezne takse i koriste popuste za vaučere. Nije tajna da na Zlataru ima i popriličan broj onih koji godinama rade u „sivoj“ zoni. Godišnje se u opštinsku kasu od naknade za boravišnu taksu slije nešto manje od oko 2.000.000 dinara, a procene su da bi u odnosu na realan broj poseta i noćenja, ta cifra trebalo da bude i pet puta veća.

 

 

Izvor: PP media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *