UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Od početka godine znatno smanjen broj nezaposlenih lica na evidenciji NSZ filijale Užice

25.09.2019.
Deli

Broj nezaposlenih koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljevanje filijale Užice od početka godine, do sada je znatno smanjen, odnosno 1000 lica je za 9 meseci dobilo posao. Pored toga, filijala Užice organizuje i niz programa i obuka koje su još uvek u toku, a jedan od interesantnijih je program za pripravnike, gde se neto zarada krece od 30.000 dinara za mlade sa visokim obrazovanjem, a za mlade sa srednjim stručnim obrazovanjem od 28.000 dinara. Filijala u oba programa daje podršku finansiranja 12 meseci.

Po rečima direktorke užičke filijale Zorice Milošević, do sada je odobreno 135 subvencija za samozapošljavanje, a u poslednjih par godina je evidentan slučaj da se odobravaju subvencije za proizvodno i uslužno  zanatsvo, kao i za proizvodnju. Sto se tiče javnih radova, 110 lica je obuhvaćeno ove godine.

Filijala Užice planira realizaciju različitih obuka za tržište rada. Iz filijale pozivaju sva zainteresovana lica da se jave nadležnom savetniku  na obuku za stolare, pekare i operatere na CNC mašinama, takodje u toku je realizacija obuke za šivače u Bajinoj Bašti.

 

 

 

Zapadne vesti

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *