UČITAVANJE

Type to search

Priboj Turizam

Priboj na mapi najinteresantnijih destinacija u Srbiji

16.09.2019.
Deli

Zahvaljujući zaljubljenicima u prirodne lepote i istorijske znamenitosti, Priboj se ovog leta našao na Google mapi najinteresantnijih destinacija u Srbiji.

Naime, tokom avgusta opštinu Priboj posetila je neformalna grupa zaljubljenika u lepote i zanimljivosti Srbije iz Beograda, i obišla najinteresantnije i najdostupnije lokalite pribojske opštine. Domaćin im je bilo ŽPD „Ljeskovac“ i predsednica pribojskih planinara Valentina Toković.

Tako su ovi entuzijasti lepote naše zemlje na području pribojske opštine posetili tvrđave „Jagat“ na Biću, tvrđavu “ Jerinin grad“ u Sjeverinu tvrđavu Oštrik u Pribojskim Čelicama, tvrđavu „Gradina“ u Kukurovićima, rudnik „Jarmovac“, selo Crnetiće, zatim pećine „Stan“ i „Gradac“ i vidikovac „Litica“ na Lisjoj steni, isposnicu u kanjonu reke Bjeličkovice, iskopine u Krajčinovićima i Crkvine kod Bolnice, neolitsko naselje Čelina na padinama Bića, grobnicu kod bivše tekije u Sjeverinu, izvorišta kisele vode u dolini Poblaćnice, crkvu Sv. Arhangela Mihaila u Poblaću, Hasan-aginu džamiju u Starom Priboju, muzejsku postavku u Zavičajnom muzeju u Priboju…

Posetili i oduševili se, ali i napravili video snimke, ovekovečili ove lokacije fotogafijama i sve to postavili na sajt www.rutizam.com, koji sami uređuju i na kome je preko 1500 destinacija iz naše zemlje. Sve predložene lokacije iz opštine Priboj su obeležene, odnosno markirane, i tako približene potencijalnim turistima, planinarima, zaljubljenicima u prirodu i kulturno – istorijske znamenitosti.

Na sajtu su označene sve lokacije markerima, a klikom na marker dobijate i dodatne informacije odnosno podatke o samoj lokaciji, a ako su ovi entuzijasti i postili naznačene lokalitete, dobićete i foto galeriju sa lica mesta.

I ova zajednička akcija Beograđana i pribojskih planinara, urodila je plodom. Na praktičan način i besplatno, promovisala je naš kraj i njegove prirodne lepote ali i kulturo-istorijske znamenitosti, i što je još bitnije – približila ih potencijalnim turistima, iz zemlje i sveta i još jednom pokazala da smo i prelep i znamenit kraj, ali i u celini, nedovoljno i posećena, a time i neiskorišćena turistička destinacija, te da je ova grana privrede itekako značajna šansa za razvoj ove sredine kroz upražnjavanje gotovo svih vidova turizma.

Više o obiđenim lokalitetima entuzijasta koji su posetili Priboj možete pogledati na sajtu www.rutizam.com.

Izvor i foto: priboj.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *