UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Ministar Šarčević posetio Užice

20.08.2019.
Deli

Zahvaljujući se resornom Ministarstvu i Vladi RS, gradonačelnik Užica govorio je o važnim stvarima i projektima koji će se realizovati u narednom periodu u Užicu, a kada je reč o razvoju visokog školstva. Poseban akcenat stavlja se na dobru saradnju sa ministarstvima, ali važnu podršku da Užice postane centar Zapadne Srbije kada je u pitanju visoko obrazovanje.

Ministar Šarčević sa svojim saradnicima i rukovodstvom Grada Užica, obuišao je danas zgradu bivšeg Komandnog centra, a budućeg sedišta visokog školstva u Užicu.Ovom prilikom Šarčević je istakao da je Užice na dobrom putu u razvoju školstva i da su to važni preduslovi za opstanak mladih u svom gradu.

Još jedan korak za opstanak mladih u svom gradu je ulaganje u sport, pa su tako uz podršku Ministarstva, posle dugo vremena, počeli radovi na izgradnji sportske hale u Gradskoj opštini Sevojno. Reč je o projektu na koji sevojničani dugo čekaju. Hala u Sevojnu biče velikih dimenzija, profi standarda i koja će sa pratećim sadržajima biti površine oko 1000 kvadratnih metara.

Saradnja  Grada Užica i Ministarstva prosvete u svim nivoima obrazovanja biće nastavljena i u narednom periodu po osnovi svih reformi koje se sprovode kada je reč o toj oblasti, potvrdio je u Užicu ministar prosvete Mladen Šarčević.

 

 

Zapadne vesti

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *